design

Försöker lägga till lite nya saker på bloggen med hjälp av "designa en blogg". Har fått dit datum i blå färg till vänster, annars inte åstakommit någonting! Tjing

ullared, MORGAN och hells kitchen på svenska.

Eftersom blogg inte funkade igår så får ja skriva inlägget idag. Igår hade vi studiedag och jag, mamma, Jessika och Cassie drog till Gekås. Vi hade jättemyysigt. Blev även en del handlat:
Sporthandduk
Gekås miljöpåse (jag packade faktiskt i den)
Tights
Strumpbyxor
Pads
Skinnhandskar
Vit klocka
Deodorant
Laptopdekor
2 par jeans
Lackleggings
''Låt den rätte komma in''
Hängare med krokar
Halstabletter
Frisörschampoo
Torrschampoo
Plånbok
Färgpennor
Energybar
Vykort (En tradition, okej?!)
Laddar upp några bilder innan ja pratar om Morgan och kniven mot strupen.

vitklocka
Den vita klockan. Är grymt nöjd med mitt köp :D

schampoo
Frisörschampoo, ballt!

lackleggings
Lackleggings

jeans
Jeans

jeeans
Jeans

laptopdekor yap
Laptopdekor. Det är som en helt ny data!

TORRschampoo
Torrschampoo, aldrig använt. Nån som vet om det funkar?

Hur många har sett ullared-serien som går på kanal 5 varje måndag? Om ni har så vet ni iallafall lagerarbetaren Morgan. JAG TRÄFFADE HONOM! Haha, det är ruuuligt. En bild knäppte mammsen med!
morgon, ida & cassie
Ida, Morgan och Cassie! :)

Sen så såg jag även kniven mot strupen på kvällen. Eller hells kitchen på svenska höhö. Var ju tvungen att kolla då programmet va från halmstad. Tur att man aldrig ätit där innan.
Nu har jag pratat igår tillräckligt. Idag har jag slingat håret. Inte jättemycket skillnad med känns fräschare. Nu är klockan tolv och jag ska kolla Matildas tävling imorn. Puss och kram.
Tjing


detta är INTE okej

översminkad fjortisar
Klicka HÄR så kommer du direkt till inlägget.
Ärligt talat? Vart är världen påväg? Tjejen till höger är 12 år gammal. 12 ÅR?! Det är ju fan ingenting. Hon går i sexan. Det är helt jävla sinnessjukt. Det är INTE okej. Tuperat hår, massa foundation, puder över det, 15 lager mascara, ögonskugga och rouge. Snälla rara lilla flicka. Va tar du dig till? Skämms du så mycket över dig själv?
Läste i denna artikeln att du har sminkat dig mer eller mindre i ETT år. I femman började du och vendela. ''Men då va det bara lite mascara''. Nu kan ni inte ens tänka er att gå till skolan utan puder/foundation.

Asså jag blir ledsen. Du ser ju ut som en misslyckad barbiedocka. DET ÄR JU INTE ENS FINT. Jag har aldrig förstått, och kommer säkert aldrig att förstå.
Men va ser du?
Är du vacker?
Är du snygg?
Är du sexig?
Vill alla killar ha dig?

Hela världen kommer ju drunkna i foundation. Det är ju äckligt. Jag ser inget fel i att sminka sig eller i att tupera håret. Men det finns en gräns. En gräns mellan vacker och ful. Mellan lagom och FÖR mycket. Du har gått över gränserna tjejen. Lagom räcker, det ska inte alltid vara extremt.

"Tycker ni att ni är fina som ni är utan smink? -Nej, usch! säger alla med en mun"
Jag blir arg. Det är ju nu ni är fina. Precis innan ni börjar få massa finnar och flammig hud. Ta vara på den vackra huden istället för att förstöra den. Det är ju inte undra på att ni får dålig hy om ni inte ens tvättar av er sminket.

Jag kör mascara för hela slanten. Va ska jag med brunt klet som inte går att matcha? Det blir alltid en rand och fel färg hur man än vänder på det.
Ida


en vecka senare

Jag tänkte blogga om mitt släktkalas som jag hade för en vecka sedan. Tove har äntligen varit duktig och skickat lite bilder hon tog. Ja, somsagt var det då lördagen den 14 november. Jag sov hos Matilda fredag-lördag och det var mysigt. Vi drog till kattegatt på lördagen och hälsade på Janiel och Frida. Lite annat folk träffade vi även, kulkul. Sen hjälpte jag till här hemma. Dukade, skar grönsaker, skar frukt, rev choklad och provsmakade höhö. För att detta inlägget inte ska bli tråkigt lägger vi upp en bild på en kiwi som jag skalade och delade.
kiwi
Kiwi är fruktansvärt gott. Det ligget i släkten tovä. (intern yao)

Sen gick jag upp och fixade mig. Plattade håret och sminkade mig till musik. Håret blev asbra faktiskt! Sen hade jag på mig:
tights
jeanskjol
svart linne
smileytröja
svart tunn kofta
nitarmband

Såg ut såhär japp:
outfit
Jaharå.

Sen kom gästerna. Släkten. Jag fick paket, hihiihi. Det är skitkul! Eftersom bilder är MYCKET roligare än text laddar jag upp det istället!
kamerastativ
Ett kamerastativ. Något liknande detta på bilden fast i silver.

kameraväska
En kameraväska som inte alls ser ut som denna. Men jag orkar inte ta foto på min och hittade ingen liknande. Men detta duger, eller hur. En kameraväska är allt du behöver veta :D

femtioöring

En del av släkten skänkte pengar. ''ooooooooh i like it'' (Försöker sjunga)
Sen blev det lite annat smått och gott från släkten. Mascara, pads, diadem och så. Sen fick jag ju helt klart det bästa av mamma och pappa. EN MOPED. En nyy jättefin moped. Fick även 2 väskor. Men moppen är finast och HELT klart bäst. En dyr och asbra födelsedag. Här kommer lite bilder från kalaset :)

ida och ellen
Min syssling tycker om mig. Vilken tur att jag gillar henne med!

ida och tovä
Kusinerna Aspberg. (Ni ser ju vart jag ärvt min mongohet ifrån ;)

TÅRTA yao
Tårtan som JAG gjort. Fyfasiken va god (tillochmed TOVE åt ;o)
Och sen ska jag lägga upp en bild på min FINA moppe, sen är inlägget slut!

min moppe
Fina moppe, NU är detta inlägget slut. PUSS


ljuset i sjukdom

Kul att ni besöker bloggen, :) Över till annat.

Jag har ju somsagt legat sjuk i sängen hela dagen. Jag har varit uppe och spelat en omgång skipbo och ätit nån ungsbakad baugette. Sen vill jag bara tacka den som uppfann tecknat. Jag har legat och kollat nickelodeon hela dagen. Då jag inte kunnat sova och vaknat upprepade gånger, 02.40, 03.34 oh slutligen 05.50.
Sedan 05.50 har jag kollat på:
Backyardigans
Supertrion
Dora utforskaren
Dora på kinesiska
Ricky sprocket
Djungel george
Fifi och blomsterfröna
Ben och Holly
Bondgården

jag missade säkert någonting.
Först nu, 15.30, bytte jag till MTV för att kolla på made. Men jag är hungrig igen så jag ska ner och ätaa.
PUSS (eller nej, ingen puss. jag vill inte smitta DIG ;)
tårta
ÅÅÅÅH, vilket sockersug ja fick. Tårta sen släktkalaset.


sjuk

jag är sjuk.
jag som aldrig är sjuk ligger nu utslagen i sängen och hostar. efter john bauer i tisdags gick jag och la mig halv sju. jag har varit på körskolan, mer orkade jag inte. så här har ja legat sen i tisdagskväll och idag är det torsdag. jag orkar inte vara sjuk, grymt tråkigt. men ja orkar inte göra något. jag mår riktigt illa när jag hostar. sen har jag i princip inte ätit någonting.

nu får det vara slut på deprimerande inlägg, och nu ska jag fortsätta läsa bloggar (y)
puss


en bulle för mycket

det är underbart att få en bulle i huvudet tjugo i två på natten.
ingen förstår, alla frågar.

tre inlägg på en dag!
tjing

slöjdarbete



Detta är mitt och matildas slöjdarbete, det är asballt.
NU när du sett detta så vet du allt och lite till om dalahästen.
Du måste kolla, vi bjuder på oss själva. Hey, ta dig ett gott kvällsskratt!
Drygt en månad gammalt, men lika roligt endå!
Tjing

kindnappning, buss & femton regndroppar.

Nu är det längesen jag bloggade. Hela ehm..öh.. 5 dagar sen. Eller sex. För jag skrev faktiskt det hos Elin på söndagsnatten den 1:a. JAJA, skitsamma, ingen bryr sig.

NU sitter jag ute i ingenstans landet hos min kära vän Matilda. (Ja det är en länk, KLICKA och kolla på hennes blogg ;) Jag har tagit bussen hit från träningen och det tog låååååååång tid. Träffade iallafall Mattias på bussen och ja, han sa inte jättemycket.
Ida: Men heeeeej! Va gör du här?
Mattias: Frågan är va du gör här?
Ida: Ja ska till din flickvän.
Mattias: Nej det ska jag inte, jag ska till en kompis.
Ida: JAG ska till din flickvän.
Mattias: Jaha du, okej.
Sen sa vi inte så mycket mer än när han och precis ALLA andra på bussen hoppade av. (Inte jag då som satt kvar på bussen en hel hållplats till). Då sa han hejdå, hälsa Matilda. Bara för det lägger jag upp en bild på mig, och sen fortsätter vi inlägget.

IDA
Ida i örebro. ELIN om du läser detta saknar jag dig.

Sen kan jag ju blogga om KIDNAPPNINGEN på min egna födelsedag.
Mina kära vänner Matilda (länk, yao) och Maddis, Madeleine, kalla henne vad du vill. Ingen länk nej. Dom kidnappade mig på maxi. Mamma lurade mig att vi skulle köpa vitamindrink, ja bara okej? Sen hoppade dom på mig bakifrån, satte en halsduk för ögonen och musik i öronen på högsta volym.

Vi vinglade runt på maxi's parkering och dom tog massa foton på mig som jag inte har ännu. Sen gick vi till högskolans busshållsplats och hoppade på bussen. På bussen hade jag talat väldigt högt.
Ida: Asså, var ja inte döv innan är jag ju det nu.
Matilda hade tänkt: Nu vet alla detta eller ska ja be henne upprepa?
Busschauffören hade blivit arg, han hade inte varit så kaxig om han blivit kidnappad!

Iallafall så hoppade vi av vid stora torg, och för att förvilla mig så drog dom in mig på nya gina tricot där jag aldrig varit. Jag hade då sagt: HÄR LUKTAR MIO MÖBLER. Då hade alla stirrat på mig, tur att jag slapp se dom! HAHA. Pinsamt.

Sen gick in på lollipop och köpte läsk, och sen in på bion. SITT HÄR! skrek maddis i mitt öra så tryckte som ner mig på golvet. Där satt jag, helt ensam tills dom hämtade mig. Satt där i 3 minuter innan vi gick upp för trappan, det tog tid!! Sen fick ja sitta med halsduken på och musik i öronen tills vi gick in. Gubben framför oss blev sur för att ja viskade till Matilda och frågade vilken bio det va. Sen blev det bio.
Flickan som lekte med elden.
I I I I
Fyra 'I' för den var jätte bra, men lite lång. Bättre än ettan!

Maddis & Matilda
Puss på mina tjejer som gjorde min födelsedag kanon. Loveu guys.

Nästa blogg ämne.
Fotografering.

Jag är så jäääävla sugen på att gå ut och fota. Men jag har brist på ideer och Matilda har inget nytt tema. Jag vill ha en fotostudio. Jag vill vara färdigutbildad make up artist så jag kan exprimentera och så vill jag, jaaa. Nu kom jag inte på någonting.
Langa gärna ideer och så, om det är någonting ni vill se. FÖR JAG VILL FOTA.
Därför tänker jag ladda upp en gammal, hyfsat bra, bild på en glödlampa.
Fotobehov, glödlampa.
Tagen med min digitalkamera och INTE system (fantastiskt)

Angående rubriken.
Kidnappning - KLART!
Buss - KLART!
Regndroppar - INTE KLART!

Varför just femton vet jag inte, men det spöregnar ute.
Nu slutade jag skriva.
Tjing


trick or treat in ÖREBRO

rubrik copyright @peli.
Ja befinner mig i örebro med elin. Jag tar och berättar va som hänt och va som kommer hända.

Jag gick då upp runt halv åtta på torsdagsmorronen. Tänkte att ja behöver två timmar på mig. Jag duschade, tvättade håret och rakade benen. Sen torkade jag håret och plattade det. Sen hade supersnälla pappa varit och handlat frallor som jag satt och tuggade i mig medans ja läste hallandsposten.
Ida: Mamma, va är klockan? Ja ser den inte.
Mamma: Ehm *vänder sig om* halv 9.
Ida: HALV 9?! SKOJJARU MED MIG?
Mamma: Nej?
Ida: Men ååååh, har det bara tagit en timme?
Mamma: Tydligen.

Trött blev ja ju på mig själver men ja bestämde mig för att övertala mamma om att spela SKIPBO. Det kära gamla spelet SKIPBO. Det va såklart jättekul och vi åkte sedan vidare till tågstationen. Så satt vi där och väntade och sen så sa ja hejdå till mamma och gick och satte mig på tåget upp till GÖTEBORG. Resan upp gick finemang och när ja kommer upp till göteborg står tåget redan där. Jag hoppar på och ser till mig besvikelse att mitt batteri på mobilen börjar ta slut. Jaja tänkte ja, jag får la ladda den då. Smsade mamma att jag kommit på rätt tåg och satt på rätt plats.

Och nu ska jag göra vadå i 3 timmar? Ja, jag sätter på datan och kollar på film. Kanonidé Ida. Men vänta, de fattas bara en grej. HÄR FINNS INTE ETT JÄVLA KONTAKTUTTAG. Va är detta? Åh så surt. Så jag läste lite i 'pojken som kallades det' sen åt jag naturgodis, sen tittade ja på folk, sen tittade jag på mer folk, sen tog ja upp datan och kollade film i 25 minuter och va inne lite på facebook. Efter sammanlagt 50 minuter dog datan och jag hade en timmes tågresa kvar. Jag satt och kollade på folk och sen vart ja framme.

Jag var framme! Woho! Elin mötte mig på perrongen och vi drog sedan till adolfsberg och hennes pappa. Vi va där och käkade och pratade och kollade den nya filmen 'UP' innan vi drog ut med william. Vi mötte honom vid parkhallen (ica för er som bor i halmstad och är likamycket frågande som jag va först elin nämnde det) och gick sedan in för att handla clementiner. Efter det bosatte vi oss på bänkarna innanför dörrarna och babblade på.

Vi valde efter mycket om och men att gå till felix och knacka på innan william utbrister.
William: Men vaffan är klockan?
Elin: Halv åtta
William: Men han är och repar, han kommer ju hem vid 9.
Vi suckade och gick hem till william. Satt där och chillade innan Felix kom och joinade oss.
Felix spelade på x antal gitarrer och x antal basar
Ida kollade på 'inlåst'
Elin och William kollade i den oseriösa skolkatalogen.

Sen efter det följde dom oss HELA vägen hem till adolfsberg och vi gjorde inte så mycket på kvällen. William lös bokstavligt (bildstavligt) upp våran kväll.

jaharu, detta är inte okej
Ida, Peli och en upplysande William. Bilden är INTE okej.

Efter en natts sömn gick vi upp och käkade frukost. Vi fixade oss och drog till stan. Jag fick med mig hudsalva och en mössa. Efter shoppingen åkte vi hem till elins mamma Linda och va där. Zandra och Hanna kom till oss och vi typ eeeeeh kollade hell's kitchen, lyssnade på musik och ja dom pratade på om 'lokalfolk'. Hehehe. Jag, Peli och Zandra drog vidare till det omtalade cafeet DEED där massa folk va. Vi köpte varm choklad och satt och pratade, eller DOM pratade. Dom pratade om massor med 'lokalband' och vilka som skulle vara med på den spelningenoch tja. Det va trevligt men efter två timmar drog vi till någon ica som INTE hade ben&jerry's. Vi tog då bussen till parkhallen och inhandlade det. Vi gick sedan hem frusna. Men ja, vi skulle ha glass endå. Whatevaaaa liksom.

Fjortisvarning på den där meningen. Iallafall så åt vi glass och kollade på någon skräckfilm som va URUSEL. Ska bara fråga Elin va den hette. Filmen hette 'The shining' sa hon nu till mig, hihi. På kvällen satt vi uppe och msn-lanade. Klockan blev väl halv 2 innan vi drog och sov.

IDAG, LÖRDAG.
Idag vaknade jag av att lilla Hilda skriker och Felix stampar i trappan. Låg i sängen i 2 timmar innan Elin också gav upp med sovandet. Vi drog och käkade innan vi duschade. (Nej inte tillsammans, jag duschade först ENSAM) Sen satte jag mig lite vid datan innan jag frågade Jenny (Elins plastmamma) om en hårfön. Fönade iallafall håret osv osv. 

Vi åkte hem till Linda (felåt för många namn, men ja Elins mamma) och ja, gjorde inte så mycket. Efter dä (uttala det med örebro's dialekt, ÅH VA JA KOMMER SAKNA DÄ, oj internskämt) åkte vi i den lilla bilen och handlade blommor och åkte sedan vidare till kyrkogården. Då satt jag och Peli kvar i bilen och fulade oss.
deppppp
Dom andra vågar ja inte ens visa, haha.

Vi åkte sen till Maria och åt 3 rätters. Hon hade en kock till man så de blev:
- Potatisbröd med parmesan'smör', brieost, soltorkad tomat, oliver, olivröra, ngn annan ost och salami
- Skaldjurssoppa, WOW ja har aldrig i mitt liv ätit godare soppa med tillhörande vitlöksbröd
- Blåbärscheescake, jag finner inga ord. tillhörande hallon.

Efter dä (hahhaha ja saknar redan henne fastän hon sitter bredvid mig) la vi oss i soffan och kollade en film jag VET att ja sett innan. Sen promenixde vi till svampen och statiol för att bli hämtade.

statiolman
Han dära trodde nog ja va lite....alkoholpåverkad eller något.
Ida: Åh, ska ja köpa någonting eller?
Elin: Jag vet inte.
Ida: Men ja tror att ja är törstig.
Elin: Men köp något att dricka då.
Ida: Ja okej *går bort och tar en fanta exotic*
Sen går jag fram till kassan och ställer fram min fanta.
Statiolmannen: Sha.
Ida: Hejhej.
Statiolmannen: Det blir 19 kronor.
Ida: Asså du, borde inte jag få personalrabatt. Jag jobbar ju på statiol i halmstad.
Statiolmannen: Öööh? Har du inget sånt personalkort då?
Ida: Nej men ja är ju bara sommarjobbare.
Statiolmannen: Ja men säg till din chef så kan du nog få det.
Ida: Jag får la göra de.

Sen betalade jag och så gick vi ut. Skrek hejdå till 'satiolmannen' efter oss och INTE fan fick ja personalrabatt. SÄMST. Vi blev hämtade av Filip och nu sitter vi här och har vårat MSN-LAN för andra dan i rad (haha).
Angående rubriken är det ju halloween idag. Lagom trevligt.
Tjing

RSS 2.0